maanantai 12. joulukuuta 2011

Vastoinkäymisiä

Huomenta ja lässynlää, läpäti läpäti läpäti lää, lää.
Käyn terapiassa kahdesti viikossa. Yhden kerran pitäisi kestää 45minuuttia, mutta huonoina päivinä olen, myöhästynyt siitä vähän. Olenkin päätellyt, että huonona päivänä kaikki tarvitsevat terapiaa ja siksi parkkipaikoista ei ole silloin tietoakaan! Auto pitää jättää kauas.
Pyrin yleensä lähtemään hyvissä ajoin, mutta huonona päivänä 45minuutista 5minuuttia voi mennä kävelyyn. Se on ikävää. Seuraavat 10minuuttia terapiassa taas kuluvat kävelystä (=myöhästymisestä) keskusteluun. Ja se on vielä ikävämpää. Terapiasta kuitenkin maksetaan täyttä aikaa ja Sari saa aina palkkansa olinpa sitten paikalla tai en. (Maksan itse käyttämättömästä ajasta.) Siksi mielestäni olisi parempi, että edes se jäljellä oleva aika käytettäisiin tarkoituksenmukaisella tavalla. Vaan ilmeisesti meillä on Sarin kanssa eri käsitykset tarkoituksenmukaisesta.
Minä en näe juuri järkeä käsitellä terapiassa sitä, että aika loppuu neljänkymmenen minuutin päästä. Yhtä tyhmää on jauhaa blogissa, että eipä ole tullut viikkoon päivitettyä.. Vaikka ehkä sekin on tapauskohtaista! Sen verran olen kuitenkin valmis tekemään, että päivitän teidät tähän päivään, eli…
Itsenäisyyspäivä. Minut oli kutsuttu viettämään fondue-iltaa Valtterin sisarusten (ja siskojen miesten ja koirien) kanssa. Ilta olikin lopulta ihan mukava, mutta pahoin pelkään, että sen alku saattaa näkyä ikävällä tavalla pukin listassa! Hui kun olin vihainen… Mutta päivä vain oli harvinaisen epäonninen!
Muistan, että istuin autossa ja raapustin ruutuvihkoon listan kamalan raivon vallassa. Listasta tuli parin sivun mittainen ja siinä oli lueteltu päivän joka ikinen vastoinkäyminen: se kuinka osoitteet katoilivat, tavarat rikkoontuivat, tekniikka petti, auto jäätyi (sen etuovia ei saanut auki koko iltana) ja se miten missasin vielä Halosen VIIMEISET bileetkin! (Niiden katsominen nauhalta ei ole ollenkaan sama asia…) Lisäksi mummo yritti tartuttaa minuun hitusen elämän viisautta, mutta valitettavasti täysin ilman tilannetajua.. Toivottavasti tontut olivat vastatessani ruokatauolla!
Valtsun sisko lupasi, että jos puristaa nenästä ja puhaltaa,
niin pää kasvaa... Ei kasvanut!
Paitsi tiistain, niin olin myös torstain Valtterilla ja kun tulin sieltä kotia, oli huoneeni lattia veren vallassa. Se tiesi sitä, että istuin seuraavan aamun, päivän ja vielä illankin kanini kanssa eläinlääkärissä. Ronjalla oli vatsassa kasvain. Se oli pahan näköinen, mutta osoittautui onneksi helpoksi poistettavaksi. Nyt pupu voi jo paljon paremmin ja on päässyt pois olohuoneeseen pystyttämästäni sairastuvasta (jossa sillä oli siis kokoajan valvoja/hoitaja).
Lauantaina kävimme äidin kanssa Valtterin lakkiaisissa ja täytyy myöntää, että olin aika ylpeä äidistä, joka selvisi hienosti kaikkien niiden vieraiden ihmisten keskellä! Minulla tietenkin oli hauskaa, huseerasin Valtterin apuna ja tunsin olevani melkein kuin emäntänä talossa (vaikka virallisesti talon emäntä taitaa olla Valtterin sisko ja samalla kämppäkaveri).
Kättelin vieraita, tarjoilin kahvia, asettelin tarjottavia, leivoin, tyhjensin tiskikonetta ja vannotin Valtsulle illalla, että tällaiseen palveluun ei sitten kannata tottua! Lupasin, että minusta tulee vielä vanha kärttyinen lohikäärme. Valtteri otti sen hyvin.
Voisi kuvitella, että kuka tahansa mies juoksi pakoon, jos vaimoehdokas vannoisi tuollaisia, mutta Valtteri siirsi keskustelun sujuvasti seuraavaan viikonloppuun. Meillä on silloin luvassa viivästyneet kaksivuotisjuhlat. En kerro suunnitelmistamme kuitenkaan sen enempää, sillä yritän näin turvata sen, että minulla on seuraavallekin viikolle jotain selitettävää. Että hissun, kissun nyt!
Tein muuten äsken riisipuuroa ja se oli taivaallista! Tai on taivaallista. Kattila on vielä puolillaan ja minulla tekisi mieli tyhjentää se kokonaan.. Maistoin lusikallisen. Tosin sekin tuntui olevan liikaa!
Syömishäiriötilanne on se, että liikun taas heikoilla jäillä. Tai ehkä jää onkin paksua, mutta minä vain liian painava! Anoreksia ja bulimia vaivaavat. On hämmentävää, kun toisaalta tahtoisi elää ja syödä normaalista ja heti seuraavassa hetkessä haluaisikin toimia ihan päinvastaisesti! Tunnen olevani lihava. Mikä avuksi?
Ehkäpä maistan kiusallani vielä vähän sitä puuroa. Haarukalla! Haarukkateoriani perustuu siihen, että siinä ei ole mitään järkeä ja koska koko tilanne on muutenkin järjen vastainen, niin haarukka on juuri sen mukainen!
Että haarukka evään mursu, eikä mitään valituksia! (Miksi muuten kutsutaan Mursun ”kättä”? Onko se tassu vai siipi vai läpyskä vai mikä?)
- Malla

5 kommenttia:

  1. Oi onko sulla kani? Olis kiva jos laittaisit sen kuvan vaikka joskus tänne, mullakin on pupu ja yritän just nyt kerjätä sille kaveria mutta vanhemmat ei oo myöntyväisiä :(!
    Ja teksteistäs sain kanssa kuvan et sulla on diabetes...miten sulla on "onnistunut" (no voiko onnistumisesta puhua syömishäiriön kanssa :/) elämä diabeteksen ja syömishäiriön kanssa kun eikös diabeetikon pidä syödä kauhéan säännöllisesti ja niin ettei kuole tai jotain ku mun diabeetikkoserkku on ihan paniikissa24/7?
    Mutta jaksamisia...:) <3 ja nauti puurosta ja joulunalusajasta!

    VastaaPoista
  2. Heippa Malla!

    Mää tulin tänne blogilistan kautta diabetes hakusanalla ja lukemalla sun blogia läpi sainkin selvitettyä, että juu kyllähän se taitaa diabeetikkotapaus olla kyseessä. Mä toivoisin, että voisit kertoa jotakin fiiliksiä ja jutskia sun taudista, vaikka tuolla ihan alussa sanoitkin että kirjoittelet sillä meiningillä, että mitä on minäkin päivänä tapahtunut yms.

    (Tällästä toivetta täällä ruikuttaa yks puoltoista vuotta sitten tähän vittumaiseen tautiin sairastunut.)

    Ja peeäs, sää kirjotat hyvin ja mielenkiintoisesti. Lupaan palata!



    Kristan kommenttinpätkään takertuen:
    "eikös diabeetikon pidä syödä kauhean säännöllisesti ja niin ettei kuole"

    Eikös kaikkien pitäisi syödä niin, ettei kuole?
    Ei kuulosta varmaan ei-diabeetikostakaan kauhean fiksulta syödä aamupuuron sijasta arsenikkiä?

    VastaaPoista
  3. Krinsta: Kyllä, kani löytyy! Kuten jo mainitsinkin, niin pupun nimi on Ronja, joskin kutsumme sitä tuttavallisesti myös Ruustinnaksi. Tempperamenttinen tapaus... Mutta aivan ihana! Ja laitan siitä mielelläni kuvia! ;D (Niitä odoteellessa, tuolla oli ainakin yksi: http://prinsessaksi.blogspot.com/2011/10/hauska-tutustua.html)

    Onnea muuten sen toisen kanin kanssa! Vanhemmat ovat joskus vähän vaikeita ^^

    Kysyit myös diabeteksestä. Välillä sen kanssa menee hyvin ja välillä hyvin huonosti. Insuliinin annostelu vaatii tarkkuutta ja käyttämäni määrät ovat yhtä pieniä kuin piukkulapsilla.
    Pistoshoidolla eläminen olisi paljon vaikeampaa ja vaatisi sitä mainitsemaasi säännöllisyyttä. Minulla on kuitenkin insuliinipumppu (en tiedä, sanooko se mitään?) ja se helpottaa kovasti elämää!

    Kyselitte Ananyymin kanssa molemmat samasta aiheesta ja siitä on tulossa postausta! :)

    Anonyymi: Olipa kiva, että eksyit! Ja kyllä toiveita saa laittaa tulemaan, kiinnostus on todella palkitsevaa! :)

    Olen pahoillani diabeteksestäsi. Itse sairastuin siihen kymmenen vuotta sitten ja edelleen on niitä päiviä, jolloin se ottaa aika ankarasti pannuun.. Mutta sitten voi lohdutukseksi kettuilla! Diabetes on hyvä alibi ja tekosyy moneen asiaan. Kokeile vaikka! ;)

    Kiitos teille molemmille kommenteista! Ja tulkaa taas käymään! ^^

    VastaaPoista
  4. Moikkelis ja kiitos ihanasta blogistasi=)
    Selailin tossa hypärillä blogilistoja ja päädyin lukemaan tän sun blogin kokonaan. Mietit kyllä niin samoja asioita ku minäki, mullaki on ollu elämäni aikana tosi paljon ahdistusta ruuasta...Oli tosi kiva selvittää vähän omaa päätä ja tunteita lukemalla nuita sun tekstejä:) Kiitos!
    Jään innolla odotteleen uusia päivityksiä..

    VastaaPoista
  5. Oiii, kiitos! :)
    Mukava että teksi tavoittaa! Itseasiassa tuntuu tosi hyvältä kuulla, että saat(te) ajatuksistani kiinni. En ole siitä koskaan kirjoittaessani aivan varma... Mutta jäähän silti seuraamaan, seurassa tämäkin on paljon hauskempaa! :D

    VastaaPoista